tiistaina

Mistä onnellinen ja tasapainoinen elämä koostuu. Loppujen lopuksi ihan hirvittävän yksinkertaisista raaka-aineista. Ihminen tarvitsee ravintoa, lepoa ja rakkautta. Kodin ja työn joka tekee onnelliseksi. Tässä ajassa suurin haaste on se että mieli luulee kaiken olevan suorittamista. Ei ole aikaa olla läsnä siinä mitä parhaillaan tekee. Allekirjoittanut on mestari tässä hommassa. Ajaa autoa, syö ja puhuu puhelimessa samaan aikaan. Kunnes lähes törmää johonkin ja havahtuu. Mitä ihmettä mä oon taas tekemässä. Missä on keskittyminen, läsnä olo, pitkän henkisen matkan lopputulos. Siinä että olen edelleen sama koheltaja, se joka työntää lusikkansa liian moneen soppaan yhtä aikaa. Hetkessä on zen mennyttä, yöunet katkeilee ja sydän hakkaa. Kritisoin itseäni ankarasti ihmettelen missä vika.
Kunnes oivallan monia tärkeitä asioita. Sanottiinko sulle taannoisessa ayurveda konsultaatiossa asioita joita oli vaikea ottaa silloin vastaan. Kerrottiinko sulle tasan tarkkaan mitkä ravinto-aineet saa kehon epätasapainoon ja yöunet häiriintymään. Otan itseäni niskasta kiinni ja luen kirjaa kehon ja mielen ayurveda. Palaan kaurapuurolinjalle jota tohtori suositteli hillitsemään liiallista tulienergiaa kehossani. Päätän että tällä kertaa kuuntelen kehoani ja sen tuomia viestejä ymmärtäen että oman itsensä johtaminen on elämänmittainen projekti jossa tehdään työtä jokaisena päivänä.
Päätän aloittaa taas kerran homman uudella tavalla, ottaa niskalenkin itsestäni. Lempeästi rakastavasti ohjata itseni
tilaan jossa olin hetki sitten ymmärtäen että jokainen polulta putoaminen kuuluu suunnitelmaan ja luo entistä vahvemman pohjan jolle rakentaa. On helppo johtaa kaikkea itsensä ulkopuolella, sisimmän kanssa työskentely on paljon haasteellisempaa. Maailmassa jossa saavutukset mitataan ulkoisilla merkeillä on vielä matkaa siihen että ymmärtäisimme mikä voima itsensä sisäisessä kehittämisessä on. Juhlisimme tutkintojen sijaan sisäistä kasvuamme. Taidan pitää bileet sen kunniaksi että löysin taas sisältäni jotain, uuden oivalluksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti