keskiviikkona

Mekko. Kaunis kuin lempeä pehmeä päiväuni. Suloinen hetki jolloin kaikki vaan tuntuu niin käsin koskettavan satumaiselta ettet tiedä oletko hereillä vai näetkö sittenkin unta.
Usein sisällämme kytee jokin unelma, haave siitä mitä haluaisimme elämässämme toteuttaa. Sekunnin sadasosassa järki, tuo kavala kaiken kyseenalaistaja on lytännyt unelman. Saanut meidät uskomaan ettei tämä tule kannattamaan tai onnistumaan.
Tässä ajassa jossa kaikki tekeminen pohjautuu siihen että tuottaminen on maksimaalisen tehokasta ja halpaa ei käsityöllä enää elä. Kukaan ei ompele yhtä mekkoa kaikessa rauhassa ladaten musiikilla ja rakkaudella ainutlaatuista energiaa luomukseensa. Siksi koska mekon saa ostettua ketjumyymälästä naurettavan halvalla; sitä voi pitää vain kerran ja kuljettaa sitten kirpputorille tai antaa pois koska se oli melkein ilmainen. Samalla kannatamme tuotantoa jossa työvoima joka tuon tuotteen valmistaa työskentelee epäinhimillissä olosuhteissa. Kenties tuotantoketjussa on lapsi joka ei naura ja leiki kuten omamme täällä. Lapsi jolla on huoli eloonjäämisestä, kenties vastuu koko perheen toimeentulosta. Käsin valmistettu tuote ei koskaan pysty kilpailemaan massatuotannon kanssa. Eikä haluakkaan. Se haluaa nostaa arvostusta perinteisille käsityöammateille, näyttää suuntaa maailmaan joka uskoo luovaan tekemiseen. Siihen että tulevaisuudessa uskallamme kannustaa nuoria opiskelemaan ammatteja jotka ovat kohta häviävä luonnonvara.
En koskaan kuvitellut asuvani mekkokaupassa. Leikkiväni mitä kauneimpien kierrätyskankaiden, pitsien ja musiikin kanssa.
Karkkivärit täyttävät nyt kotini. Elämäni. Kiitollisuus saa kyyneleet silmiin. On kyse jostain suuremmasta kuin mekosta. Rakkaudesta. Unelmien luomisesta todeksi.

2 kommenttia:

  1. Kirjoitat niin asiaa. Kulutusyhteiskunnassamme (huh, mikä sanahirviö!) kaikkea on niin paljon ja kaikkea pitäisi saada yhä halvemmalla ja yhä enemmän yhä nopeammin...ihanaa, että jostakin putkahtaa pieni mekkopuoti, jossa vanhat kankaat pääsee uudelleen elämään ja jokainen vaate on tehty ajatuksella ja sydämellä. Uskon vakaasti, että jokainen vaate välittää myös uudelle omistajalleen kaiken sen hyvän, mitä siihen on latautunut "edellisessä elämässä" ja ompelijan käsien kautta. Iso kiitos, että annat luovuutesi ja positiivisuutesi luoda vapaasti kaikkea kaunista ja persoonallista.
    ps. Olet itse kyllä tuotteitesi paras mainos; kaunis ja kuin suoraan menneiltä vuosikymmeniltä.

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos kauniista kommentista, rohkaisusta. Tuli melkein itku sitä lukiessa. Näin uskon minäkin että rakkaus energia luo ainutlaatuisia tuotteita ja hetkiä. Jotain mitä ei tehotuotanto tavoita. Uskon siihen että maailma muuttuu yksi valinta kerrallaan paremmaksi. Lempeämmäksi ja rakastavammaksi. Kiitos toit todella aurinkoa tähän päivään :)

    VastaaPoista