lauantaina


 

https://www.youtube.com/watch?v=U_SBYS8YKRU

Kävin eilen pitkästä aikaa elokuvissa. Elokuva kertoi perheestä joka asui luolassa ja pelkäsi kaikkea uutta ja vierasta, piti noudattaa tiukkoja sääntöjä jotta olisi turvassa.  Ulkopuolinen maailma oli vaaroja täynnä. Lapset opetettiin siihen että piti pelätä pimeää ja kaikki uusi oli kiellettyä. Perheen punapäinen (haa) uhmakas seikkailijatyttö ei niellyt muiden totuutta vaan lähti seikkailemaan ja etsimään valoa.
Mua kosketti syvästi tää tarina joka oli kuin tästä maailmasta. Jopa lapset ymmärtävät että elämä on hauska seikkailu ja että mielikuvitus ja ilo ovat tärkeimpiä kykyjä joita meillä on. Mulla on usein tunne kuin katselisin tätä elämää jotenkin täysin ulkopuolisin silmin. Kuin katselisin elokuvaa, ohjattua näytelmää jossa juoni on kiero kuin käärme. Oveluudella ihmiset on saatu uskomaan että elämä on työn tekoa, laskujen maksamista lainan lyhennyksiä, arjesta selviytymistä. Maksamme kipeästi kaikesta mitä hyvinvointiyhteiskunta meille tällä käsityksellä tarkoittaa. Meihin tungetaan lääkkeitä jotka vahingoittavat elimistöämme, syömme kuollutta ruokaa joka ei ravitse meitä, lapsemme käyvät koulua jossa opetetaan asioita jotka eivät mitenkään rakenna heidän itsetuntoaan ja luovuuttaan.
Perheet ovat uupuneita pelkkä arkipäivästä selviäminen on nobel-palkinnon arvoinen suoritus.  Mä oon päättänyt jatkaa tätä uuden maailman luomis projektiani muuttamalla kaiken paljon hauskemmaksi, siis mielessäni. En aio enää todellakaan elää tässä tylsässä todellisuudessa jossa kaikki on suurta huijausta. Tätä maailmaahan pyörittää raha joka on myös ajatelkaa täysin tyhjästä luotu, yhtähyvin voisimme jokainen maksaa kustannuksemme väriliiduilla, nompparelleilla, värikuulilla.  Ajatelkaa millaisilla uutisilla maailma täyttyisi. Olisi hienoa seurata korkoja ja indexejä kun uutisissa kerrottaisiin että euribor on noussut n. puoli värikuulaa. Tai että lääkäri
määräsi potilaalleen etelänmatkan kun tämä oli niin rasittunut ja kalpea. Tai että opettaja meni lakkoon kun opettaminen on niin tylsää ja päätti köyttää itsensä koulun ruokalaan kettingillä eikä suostu mihinkään ennenkuin koulussa opetetaan lapsia löytämään oman luovuutensa ja tarjotaan vain hyvää terveellistä ja ravitsevaa ja hauskaa ruokaa.
Poliisi joka ottaisi kännisen laitapuolen kulkijan kotiinsa tarjoaisi ruokaa pesun ja halauksen sakkojen tai putkaanlaiton sijaan. Pikkuhiljaa maailma täyttyisi rakkaudesta ja onnellisista ihmisistä. Jos nyt tunnet vastustusta tätä kaikkea kirjoittamaani kohtaan, haluaisit elää onnellisemmassa ihan toisenlaisen arvomaailman omaavassa yhteiskunnassa mutta haluat kertoa ettei se ole mahdollista. Pysähdy, hiljenny ja mieti hetki. Kuka rakensi maailman tälläiseksi, kuka noudattaa näitä kaikkia älyttömiä sääntöjä?
Vastaus on hyvin yksinkertainen se on ME! Me ihmiset olemme kaikki tämän luoneet ja siksi juuri nämä kyseiset henkilöt ovat ainoita jotka pystyvät purkamaan tämän kirouksen. Vastuuta on olla jokainen mukana muuttamassa maailmaa onnellisemmaksi, vastuuntonta on olla välittämättä siitä minkälaista maailmaa lapsemme tulevat katselemaan. Vastuuta on rakastaa toinen toisiamme ja luoda yhdessä jotain uutta ja upeaa. Hyppää kyytiin, tämän muutospyörän tarakka on ääretön sinne mahtuvat ihan kaikki!

18 kommenttia:

 1. http://konkkaronkkalaiset.blogspot.fi/2012/06/kesaloma-alkoi-ja-muutama-sananen.html

  ^^ hei lueppa toi! Vanhempi poika on aivan ihanassa koulussa, sellaisessa vanhan ajan kyläkoulussa <3

  VastaaPoista
 2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 3. Hei ihana päivänsäde <3 Luin tämän manifestisi ja pakko todeta, että sulla on mahtavat energiat. Teki oikein hyvää tällaiselle flunssapeikolle, kiitos! :) Ja hei tsekkaas tämä: www.shamaaninmatkassa.blogspot.fi <3

  VastaaPoista
 4. Jessica niin ooot :)

  Vera mäpä käyn lukasemassa :)

  Tiina siivekäs ystäväni, parantavia ajatuksia sinne. Kävinpäs muuten jo tutkimassa h.n blogia, mahtavaa. Terkkuja teille ihanat <3

  VastaaPoista
 5. Hihiii rakastan sun huuoria MACI (Ajatelkaa millaisilla uutisilla maailma täyttyisi. Olisi hienoa seurata korkoja ja indexejä kun uutisissa kerrottaisiin että euribor on noussut n. puoli värikuulaa) :D voi olisi niin hauskaa nähdä tällainen uutinen :)


  Mun on nyt pakko kommentoida :) Koska oletan että haluat tämän herättävän keskustelua aiheesta? :) Olen nyt ilmeisesti se jolle tämä herättää vastarintaa. Ei sen takia eikö se mun mielestä kuulosta ihanalta<3 Vaan siski että en ymmärrä miten tää oikeasti kaikki olisi mahdollista?

  Mä olen ehkä sun vastakohta tällä hetkellä. Eli olen realisti. Ja mut tuntien kysenalaistan aika monta asiaa ärsytykseen asti;) Kun ikää tullut lisää olen ymmärtänyt että ihan kaikkea ei tarvitse kyseinalaistaa. Että se on just vähän sellaista turhaa vääntämistä;) Mistä aikaisemmin olet kirjoittanut:)
  Mutta nyt mun on pakko kyseinalaistaa ihan siitä syystä etten yksinkertaisesti nyt ihan ymmärrä:)

  Kaikki toi mistä kerroit että miten tätä elämää olisi kiva elää, niin kuin satua.. Ja että se voi olla sellaista jos haluaa? Ja että raha ei pyörittäisi mailmaa?

  Tajuan ja olen samaa mieltä siihen pisteeseen että ihmiset ovat joo pilanneet kaike rakentamalla yhteiskunnan just niin ahdistavaksi kuin se on. Raha pyörittää mailmaa täysin etc..
  Olisi todellakin aika ajatella toisin!!
  Tulee kokoajan selvemmäksi että ei tämäkään toiminta malli toimi. Mutta..
  Miten toimisi uusi mailma? Kommunismi ei toimi siitä kertoo jo historia.
  Ja vaikka nonparelleilla ja liiduilla maksaminen kuulostaakin ihanalta ajatukselta<3
  Niin olen nyt se tylsä joka miettii että miten erillainen yhteiskunta toimisi oikeasti?

  Kun todellisuus on kuitenkin se että kaikkia ammatteja tarvitaan yhteiskunnassa?
  Ja jos kaikki saisivat päättää mitä tekisivät itse (jos rahaa ei olisi se joka pyörittää tätä mailmaa), niin luulen että aika harva valitsisi sydämmentyökseen esim että haluaa olla roskakuski, olen aina halunut tehdä työtä kaatopaikalla, olla kiinteistö huoltaja joka siivoaa aamusin roskat etc?
  Saat nyt lyödä mua halola päähän jos on jotakin mitä en ymmärrä! :D <3 ..mutta mä mun pieni pääni ei usko että kukaan haluaa esim siivota palkanaan nonparellit tai väriliidut tai väriukuulat?

  Ja miten saisi kaikki ajattelemaan niin vahvasti että mikään ei tyyliin maksa mitään?
  Siis ajatuksena tosi hauska mutta mä kun olen tylsä realisti niin mites toteutus? Koska jollain tapaahan ``uusi yhteiskunta`` pitäisi olla oikeuden mukainen!? Millä saisi uuden yhteikunnan rakennettua niin että se olisi kaikille oikeudenmukainen? Koska sitähän se pitäsi olla etä ei tulisi sotia?!

  Kirjoitukseni kuulostaa nyt jotenkin tosi tylsältä sun kirjoituseesi verrattuna:)
  Mutta sun kirjoituksesi herättää paljon kysymyksiä ja keskustelua:) mitä varmaan toisaalta halusitkin?

  Ihanaa pääsiäistä MACI <3

  VastaaPoista
 6. Ihana kyseenalaistaja, mahtavaa että kommentoit. Turhauttaa kun näen että tosi moni lukee blogiani koskaan kommentoimatta, on hienoa kuulla erilaisia näkymyksiä. Se on juurikin tarkoitukseni, herättää. Aiheuttaa ihmisissä reaktioita. Jos elämää ajattelisi satuna näkisin että kyse on siitä että useimmat meistä ovat unessa, ihan kuin tilassa jossa olemme täysin unohtaneet mistä olemme tulleet ja keitä olemme. Meillä on jokaisella kykyjä ja ominaisuuksia jotka nukkuvat samaa unta. Yksi niistä on luomiskyky, kyky ilmentää asioita joita tarvitsemme. Kun itseasiassa kaikki raha, materia on vain energiaa. Ja kun olemme täysin päättäneet asian jota tarvitsemme lähetämme voimakasta singnaalia universumille ja uskomme positiiviseen lopputulokseen, saamme kuin ihmeen kaupalla sen mitä tarvitsemme. Se voi olla uusi työ, asunto, menestystä lisää vapaa- aikaa mitä vain, lista on loputon. Eli sitä saa mitä tilaa, jos uskomme että meidän kuuluu elää puutteessa ja niukkuudessa taistella jokaisen haluammamme asian eteen sitä myös saamme. Pointti tässä on se että muutos lähtee yksitasolta, yhtenä päivänä heräät siihen että oletkin jotain ihan muuta kuin olet kuvitellut, muistat kuka olet mistä olet tänne tullut ja alat ottaa unohduksissa olleita kykyjä käyttöösi. Luot omaa elämäsi juuri sellaiseksi kuin haluat, ihmiset ympärilläsi alkavat ihmettelemään mitä sinulle on tapahtunut, näkevät positiivisen muutoksen ja haluavat myös muuttaa elämäänsä. Muutos toteutuu väistämättä, ihminen ihmiseltä alamme näkemään maailman uusin silmin, ymmärrämme että voimme saada kaiken mitä haluamme, enemmänkin. Raha menettää merkityksensä kun kaikilla on tarpeeksi kaikkea, sisäisen rauhan ja onnellisuuden myötä emme ehkä enää kaipaakaan nin materialista elämäntapaa. Täytämme tarpeemme rakkaudella ja ilolla, yksinkertaisilla asioilla. Elämän pienistä asioista tulee niitä kohokohtia, perhe, terveellinen hyvä ruoka, kävely luonnossa, musiikki, hyvä kirja. Elämme täyttä elämää, sairastamme vähemmän, teemme vähemmän työtä, vain nautimme siitä että olemme ja rakastamme, itseämme, toisia, elämää. Olemme muodostaneet yhteiskunnan jossa vain sillä mitä teet työksesi on merkitystä, ei kenenkään kuolin- ilmoituksessa lue maailman paras äiti, häkellyttävän huumorintajuinen, onnellinen ihminen. Vaan rakkaamme kirjastonhoitaja, lääkäri, opettaja...jne. Onko se tärkein asia meistä se mitä jätämme jälkeemme. Mä taidan kirjoittaa jo valmiiksi kuolinilmoitukseni...Maria seikkailija, elämän matkaaja, onnellinen ihminen. Jätti perinnöksi lapsilleen ajattelun vapauden, hulluja muistoja ja toivoo että hänelle rakennetaan muistomerkki joka muistuttaa siitä että rakkaus on elämän tärkein asia. Pusuja ja hyvää pääsiäistä <3

  VastaaPoista
 7. Mä olen varmaankin yksi sellainen kävijä, joka ei viitsi kommentoida. Mutta nyt kommentoin sitä, miksi en kommentoi: Siksi, että nää sun tekstit on menneet sellaisiksi, että lukasen ja jatkan toiseen blogiin. Sä mainitset kirjoituksissasi tärkeitä asioita, mutta jotenkin ne "lähtee lapasesta". Ehkä niin on tarkoituskin, olethan useaan kertaan ilmoittanut olevasi hippi, seikkailija ja kaikella tavalla erilainen. Mutta, tärkeät ajatuksesi häviävät naivien kliseiden alle ja se on sääli. Naiveilla kliseillä tarkoitan tyyliä "Ei tarvita rahaa, ei tarvita järjestäytynyttä yhteiskuntaa, ei tarvitse tehdä työtä, rakastetaan vaan ja ollaan kuin lapset etc." Ei vaan toimi oikeasti ja kyllä säkin sen tiedät. Elämä nyt vaan on sellasta, että pelkkä rakastaminen ei riitä. Aikuinen voi (ja pitääkin) säilyttää itsellään lapsenmieltä,mutta ei se tarkoita, että aikuinen alkaa käyttäytyä ja ajatella kuin lapsi. Et säkään voi sille tosiasialle mitään, että et ole enää lapsi,etkä koskaan enää tulekaan lapseksi. Olet aikuinen. Aikuinen voi säilyttää lapsen uteliaisuuden, avoimuuden, ennakkoluulottomuuden ym. ja hyvä niin. Mutta aikuinen, joka alkaa tosissaan puhua, että jätä kaikki ja kuuntele vaan sydäntäsi ja laske värikuulia ja elä nelikymppisenä nuoruuttasi...hohh-hoijaa. Haluan tällä pitkällä kommentillani siis sanoa, että kirjoita vaan hyvää blogiasi, mutta älä yritä heittäytyä lapseksi(-selliseksi). Saat varmasti enemmän keskustelua.

  VastaaPoista
 8. https://www.youtube.com/watch?v=jM6hjEdBePg
  Hyvä anonyymi kiitos kommentista, omistan tämän biisin sulle :)
  Maailmaan mahtuu mileipiteitä ja mä arvostan kaikkia, sunkin :)

  VastaaPoista
 9. Kaikilla ihmisillä on oikeus olla sellaisia kun ovat. Kaikilla on oikeus ajatella mitä haluavat.
  Ei ole oikein sanoa: älä ole tollainen tai älä ajattele noin!
  Kaikilla on oikeus olla juuri sellaisia kuin ovat <3
  Onneksi kaikilla on se vapaus haluavatko lukea blogiasi vai ei!?
  Marian ajatukset ovat todella erillaisia. Mua kiehtoo kuulla lisää siksi että ajatusmailma on niin eri minun ajatusmailmasta.
  Mutta jos ne mua henkilökohtaisesti alkaisi jossain kohtaa ärsyttämään tosi paljon niin sit vaihtaisin sit siinä tapauksessa sitä blogia;)

  Ja vaikka en itsekkään allekirjoita kaikkia Marian textejä tai ole samaamieltä niin
  on aika ihanaa et me kaikki ei olla samanlaisia...

  VastaaPoista
 10. Samaa mieltä toisen anonyymin kanssa.Vanhat blokkaukset parempia,kirjoitettu tunteella ja sen aistii lukiessa.Nytkö eletään elämätöntä nuoruutta vai mitä ihmettä?Ekologisuutta oli ja se tunne sit meni,nyt huristelklaan autolla citissä ja mitä sit,kun se aon ansainnu ??en ymmärrä tapahtunutta muutosta kirjottajassa,mut ei oo pakko lukee,tiedän.pelkällä rakkaudella eikä hyvällä tahdollakaan kukaan elä,sori vaan,jokapäivä on jotain syötävä,ainakin mun eikä kukaan muu mun jääkaappiä.. täytä puolestani joten töitäkin on tehtävä.tosta värikuulapotaskasta en tajunnut sit sanaakaan eikä taatusti kirjottajakaan.en jatka blogisi parissa kun aitojakin on tarjolla,teennäisyys ärsyttää vaan liikaa

  VastaaPoista
 11. Hei anonyymi, en ymmärrä tätä ihmisten tarvetta lokeroida elämä lapsuuteen, nuoruuteen, aikuisuuteen. Musta olis kauhean surullista jos olisin menettänyt jonkun noista tai jättänyt elämättä. Olen aina katsonut elämää lapsen ja nuoren ja aikuisen silmin, tuntenut että ne kaikki elävät yhdessä kanssani. Ollessani vastuullinen kasvattaja ja äiti olin myös nuori ja lapsi, oli paljon helpompi ymmärtää asioita katsoen niitä kaikista näistä näkökulmista. Itseasiassa olen nyt vasta täysin aito, juuri sitä mitä olen vailla estoja ja kulissia tarvetta esittää enää muuta kuin olen. Kirjoitan asioita sydämestäni niin kuin koen ja tunnen, sarkasmi ja huumori ovat suuri osa elämääni ja persoonaani ja on surullista että kun haluaisin herättää ihmisiä muuttamaan maailmaa ja pohtimaan sen vääristyneitä ajatusmalleja muut kuluttavat energiansa persoonani arvosteluun, sallin sen sehän on jännittävää että olen henkilönä tunteita herättävä. Surulliseksi mut tekee vain se että mikään ei muutu jos emme näe sitä huutomerkkiä mikä on tekstin tarkoitus.

  VastaaPoista
 12. hei anonyymit x 2 on varmasti hämmentävää huomata että joskus ihmiset muuttuvat, kasvavat eri suuntaan, "löytävät itsensä" ja oman voimansa ja alkavat tehdä oikeasti sitä, mistä ennen ovat uskaltaneet vain unelmoida.Mikä ihme oikeuttaa tuomitsemaan toisen ihmisen unelman tai sanelemaan miten kenenkin pitäisi elää? Mä oon niin mittaani täynnä näitä anonyymejä törkimyksiä, menkää vaan lukemaan niitä oikeita IKEA blogejanne ja kommentoimaan "kuinkaa ihaana jakkara" tai näyttäkää edes naamanne.

  VastaaPoista
 13. Musta tää blogi on niin ihana <3 Tuun hyvälle mielelle tästä ja pelkästään siksi on musta hyvä että tää on olemassa:) Tää HERÄTTÄÄ tunteita moneen suuntaan ja siksi tää on myös hyvin tärkeä. Luen mielelläni tekstejä jotka ihastuttavat tai vihastuttavat. Ikea-jakkarat EIVÄT HERÄTÄ minussa mitään ja siksi ne blogit jäävät osaltani lukematta. Mutta toki jakkaroitakin maailmassa tarvitaan :D

  VastaaPoista
 14. Nyt on tuo Jessica aivan pihalla kommenteista, voi voi. ps. en minä ainakaan halua IKEAa, mut toki saat mainostaa sitä ja hankkia vaikka itsellesi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan pihalla taitaa olla myös itse Anonyymi:) itse koen olevani harvinaisen kartalla! Ikea on ihan fine ei siinä mitään :D viittasin lähinnä siihen mitä tän blogin sisältö oli aiemmin kun joku Anonyymi sitä kaipaili.

   Poista
 15. Kurjaa, kun positiivisuus ja rakkaus ärsyttää joitakin ihmisiä noin paljon! Miksiköhän mietin tässä? Ole sinä Maria vain oma itsesi, minä ainakin saan sinusta paljon hyvää energiaa ja voimaa! Terv. Elina PS. Anna kaikkien kukkien kukkia vaan!!! <3

  VastaaPoista
 16. Ellu ihana! Suuren suuri halaus ja aurinkoa päivääsi <3 kyllä tähän maailmaan mahtuu, monia tapoja nähdä ja kokea.

  VastaaPoista