sunnuntainaElämä on valintoja täynnä, se antaa meille rajattomat mahdollisuudet luoda jotain itsellemme tärkeää, toteuttaa asioita joihin tunnemme sydämen kutsua. Olen aina ollut kovin raju tekemään muutoksia elämässäni..tavalla tai toisella. Kun jokin ei tunnu enää oikealta päätös ja muutos on helppo tehdä ja toteutan sen nopealla kädellä. Joskus polku vie pöpelikköön ja joskus sinne minne halusinkin. Kaikki kokemukset ovat tarpeellisia ja opettavaisia ja siksi on tärkeää kuunnella sisäistä ääntään joka saattaa joskus yllyttää tekemään ihan hullujakin asioita. Ainakin omani joka rakastaa seikkailua ja riskejä. Päätin yhdistää blogini mummolachic ja sydämenpolku yhdeksi ja samaksi...ei tunnu enää oikealta ja hyvältä valikoida onko tämä mummolaan sopiva aihe vaan tunnen että uusi tieni on juuri kuunnella sydäntä ja seurata sen tuomaa polkua. Mummolachic oli tärkeä ja rakas aika, perustui enemmän sisustamiselle ja käsillä tekemiselle. Tunnen vahvasti tarpeen haudata tuo vanha ja aloittaa uusi aika myös tämän blogin suhteen. Siksi muutin nimen nyt sitten sydämenpoluksi niin että saan edelleen huijattua teidät jotka luette juttujani pysymään matkassa mukana :)

Siskoni kysyi juuri kuulumisiani ja vastasin lyhyesti ja ytimekkäästi että : Olen päättänyt myydä asuntoni ja muuttaa Helsinkiin 39 vuotiaana kimppakäppään sielunsiskoni kanssa ja perustaa ennen näkemättömän yrityksen. Just vastasi siskoni... että sellaista tällä kertaa ;)
Voin kertoa että siitä tulee ihan käsittämätön seikkailu. Kävimme harjoittelemassa kaupunkiasumista tämän ystäväni kanssa ratikka-ajelun merkeissä...voi luoja. Ylitimme yhdessä mannerheimintietä ja tarkoitus oli mennä ratikkapysäkille. Pysäkillä sain slaakit. Ystäväni kadonnut jäljettömiin, mitä? Tutkin ympäristöä ja ihmettelin että miten ihminen voi kadota jälkiä jättämättä, tähyilin jo taivaallekin että kenties kaapattu johonkin avaruusalukseen. Pysäkiltä lähti just ratikka joka ei ollut meidän ja sain hysteerisen naurukohtauksen kaupunkilaisten katsellessa kummissaan tätä touhua, olin varma että nyt se tais mennä väärään ratikkaan. Viimein tajusin kaivaa puhelimen ja soittaa että oletko vielä tällä samalla planeetalla. Ystäväni vastasi kummissaan puhelimeen että missä hitossa sä olet?  Hän olikin jatkanut matkaa suoraan ja ihmetteli että kyllä Maria on nopea että mihin asti se on taas juossut. Että meidän kahden seikkailusta ei voi tulla muuta kuin hauskaa yhdessä. Päätimme sitten ratikan sijasta kävellä kun totesimme ettei se ole meille turvallinen matkustusmuoto :) Saas nähä kuinka Helsinki selviää meidän kanssa....


8 kommenttia:

 1. Tää kysymys tulee HIUKAN viiveellä, mutta on askarruttanut minua: miten kävi mummolan mukana periytyneelle kissavanhukselle, kun muutit pois?

  VastaaPoista
 2. Sinä se Maria aina osaat yllättää! Ihailen sponttauniuuttasi...vai miten tuommonen sanahirvitys kirjoitetaankaan...ja tuota ihanaa hulluuttasi!
  Kaikkea hyvää sydämen polulle ja Helsinkiin muutolle!

  VastaaPoista
 3. Kissavanhus jäi ex-mieheni kanssa vanhaan taloomme ja voi hyvin :)
  Liisa, no kiitos :)olen kovasti syyllistänyt itseäni siitä että keikautan asioita päälaelleen ja kuolen nopesti tylsyyteen jos jään pitkäksi aikaa laakereilleni lepäämään. Nyt olen anatnut itselleni vihdoin luvan olla sitä mitä olen :)

  VastaaPoista
 4. Kivaa, sittenhän me voidaan joskus vaikka nähdä jos muutat tänne. Ei kyllä mahdu omaan päähäni tuo päätöksesi ensinkään sillä itse hingun pois Helsingistä kaikilla voimillani mutta järjensanelemat käytännönseikat pitävät minut vielä paikallani. Helsingin energiat eivät palvele minua enää eivätkä ole oikein ikinä minusta tykänneet mutta eihän se kyllä tarkoita että niin olisi jokaiselle ihmiselle. Toivottavasti Helsinki on sulle hyvä paikka ja pääsee sieltä sitten poiskin kun kyllästyy!

  Näitä uusia jännittäviä yrityksiä pursuaa nyt paljon, eräs tuttavani lopetti juuri hyvän ja varman työnsä ja on perustamassa uutta henkisen alan keskusta!

  VastaaPoista
 5. Taika just siksi pitää tulla Helsinkiin kun sinne kaivataan uutta energiaa ja aateltiin sekoittaa koko kaupunki ;) Ehdottomasti kutsutaan sut kylään kun ollaan muutettu! Mä ajattelin että tämä on sellainen juttu joka on listalla...en ole koskaan tehnyt jotain. Asunut nimittäin Helsingissä ja ihan sama kauanko siellä viihdytään mutta sittenpähän sekin on tehty :)Hmm... olisipa kiva jutella tämän tuttavan kanssa...jotain sinnepäin hahmottuu meidänkin mielissämme ja minusta samanhenkisten ihmisten pitäisi verkostautua...yhdessä saisimme enemmän aikaiseksi kuin jokainen pienesti :)

  VastaaPoista
 6. Olen kiinnostunut luontaishoitaja koulutuksesta, tunnetko sinä Harmonet -koulutuspaikkaa Tikkurilassa? Onko sinulla mielipidettä, mikä opintopaikka pääkaupunkiseudulla olisi hyvä?

  VastaaPoista
 7. I really like it when folks get together and share views.
  Great site, stick with it!
  My homepage Genital Warts Treatment

  VastaaPoista
 8. Hei anonyymi en tunne kyseistä paikkaa, uskon että tiedät sydämessäsi mikä paikka olisi hyvä. On erilaisia hoitajia ja näkemyksiä ja uskon että kun seuraat rohkeasti sisäistä ääntäsi menet juuri oikeaan paikkaa sinne minne kuuluukin. :)

  Hi! OOops...thanks for big lauhgs :)

  VastaaPoista