maanantaina


Mummolaan on muuttanut tähtitehdas...enkä puhu nyt mistää nousevista kyvyistä (vaikka olishan niidenkin etsiminen kivaa puuhaa) vaan PAPERITÄHDISTÄ. Tää on mainiota puuhaa, voi hyödyntää tapetinjämät, askartelupaperit, kaikki mistä mielikuvituksellaan haluaa tähtiä tehdä. Olis kiva tehdä tähtiä vaikka tylsistä asiapapereista, saat vaikka parkkisakon ja teet siitä joulutähden...mahdollisuudethan ovat ihan rajattomat.


Mun teema on tänä vuonna ilo ja hauskuus ja VÄRIT!
Onhan tämä historiallinen joulu. Nimittäin pikku-Myyn ensimmäinen joulu ja siitä syystä ihan erityinen! Niin kuin jokaisen lapsen jokaisen joulu tulisi olla. Vastustan (taas) joulun kaupallisuutta ja kaikkea turhaa stressiä. Uskalletaan luopua kaikesta pakosta ja tehdään joulusta tänä vuonna oikeasti lasten juhla.
Jouluhan on täynnä ihmeitä ja satua kun löytää reitin sisältään nähdä kaikki lapsen silmin. Näetkö mielessäsi mitä sun sisäinen lapsesi tekee jouluna? Siivoaako? juokseeko ostoksilla?suorittaako? Vai hyppeleekö iloisena kaiken sotkun keskellä syö salaa suklaata ja vain nauttii siitä että on...
Pakko jakaa vielä kertomus siitä miten "tuhmia" oltiin siskojen kanssa lapsina joulun aikaan....
Perinteenä oli että ihan viimeisinä päivinä ennen aattoa vanhempien poissa ollessa tarkistettiin koko talo ja etsittiin mihin ihmeeseen lahjat on tänä vuonna piilotettu...Yksi piti vahtia ja muut etsivät. Eli tiedettiin siis jo etukäteen mitä saadaan lahjaksi. Aattona sitten availtiin lahjoja ja esitettiin tosi yllättyneitä avatessamme paketteja...
Eli jouluun liittyy paljon hienoja perinteitä, saattaa olla että mummi ja Myy tekevät tätä hienoa vielä joskus yhdessä. Toinen pitää vahtia ja toinen etsii ;)

6 kommenttia:

 1. Eiköhän sitä salapoliisin työtä tee kaikki :)
  Ainakin me on tehty systerin kanssa! Kaikki kaapit koluttiin :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin kolusin kaappeja ja kurkin paketteihin mutta lopetin sen kun tajusin jossain vaiheessa että jouluna ei olekaan sitten niin kivaa!
  Ja tähdet ovat hienoja, minullakin on tuollaiseen tarkoitukseen sopivia papereita kaappi täynnä. Onko noihin joku ohje jossain vai ihan itsekö sovellat? Näyttävät varmaan kauniilta siellä täällä riippuessaan.

  Minulla ei ole tapana niin materialistista joulua viettää että paketteja tulisi oikealta ja vasemmalta mutta olen katsonut että jouluna voi ilahduttaa paria läheistä sellaisella tavaralla jota toinen oikeasti tavitsee, itse olen toivonut sellaista patterien latauskonetta koska minulla on pattereita syövä kamera ja valokuvaaminen on niin kivaa.

  Äidilläni on tapana välillä antaa liikaa lahjoja joista iso osa on sitten turhia huteja mitä tapaa inhoan, turhaa krääsää vain. Pitääkin taas teroittaa että jos vaikka villasukat mielummin.

  Siellä sinun pikkumyysi näyttää ihan joulutontulta jo valmiiksi, ihana virnistys pienellä.

  VastaaPoista
 3. Pepi, niin! Enhä me hankitaan vielä Myy kanssa joku ihan oma perinne mitä ei muut ole keksineet ;)
  Taika totta ihan typerää pilata jännitys itseltään :) Villasukat on munkin ykköstoive! Oikein pitkät ja värikkäät! Pitääkin tehdä ohjepostaus noiden tähtien tekemiseen, kunhan kiireiltäni ehdin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tonttutehtaan sukkakutomo ottaa kopin :), jos ei täksi jouluksi niin sitten seuraavaksi

   Poista
 4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 5. Tonttutehtaan sukkakutomo! Juhuu ihan mahtavaa, voisiko tehtaalle päästä oppiin kun itse on vähän hidas sukankutoja niin ja niistä tulee aina erilaiset keskenään ;) vai onko se vaan persoonallisuutta :)

  VastaaPoista