tiistaina

Ja niin on viimeinenkin lintu lentänyt pesästä...eilen oli muutto. Ihanaa ja haikeaa yhtä aikaa. On se loppujen lopuksi lyhyt aika kun lapset ovat meillä lainassa, mä oon ainakin ajatellut että kavatustyö on "onnistunut" kun lapset eivät enää tarvitse vanhempiaan juurikaan ja että itsellä ei ole tarve soitella koko ajan tai tuppautua lapsen luo kylään. Silloin ollaan sopivasti irrottauduttu toisistaan, sillä lapsia ei todellakaan kasvateta itselleen vaan elämää varten (: tulipa totista mietiskelyä... kevennykseksi voin kertoa yhden mielenkiintoisen tapahtuman Pietarin viikonlopusta...Oltiin syömässä hienossa ravintolassa ja tarjoilija kyseli seurueeltamme juomatoivomuksia...muut tilaili hienoja viinejä tai olutta ja minä "vain" vettä...tarjoilija kysyi tuleeko kuplallista vai kuplatonta vettä...ja jotain mistä en saanut mitään selvää joten levittelin käsiäni tyyliin ihan sama...jolloin tarjoilija näytti aika hämmästyneeltä ja kysyi iso vai pieni pullo ja minä vastasin että iso (tottakai) Tai samantien kaksi kun muutkin halusivat vettä. Tarjoilija toi komeannäköiset pullot pöytään ja sihautti sinetit näyttävästi auki, ajattelin mielessäni että onpa vesikin tyylikkäissä pulloissa täällä? Joku seurueestamme kysyi että tilasitsä vossin vettä ja minä huulipyöreänä ihmettelemään että mitä se on? Että tulipahan juotua hyvän hintaista vettä josta tämä mummolanjuntti ei ollut koskaan kuullutkaan...

2 kommenttia:

  1. huimia Pietarin kuvia!vau!

    mulla on tuosta kasvattamisesta ja kotoa muutosta aivan samat ajatukset!!juuri näin! äkkiä se aika menöö.meiän esikoinen täyttää nyt joulukuulla 18v. ja on asunu läheisessä kaupungissa pian vuojen jo...viikonloput tosin kotona,mutta on mahtava huomata miten lapsi pärjää ja on jopa fiksunpi kuin vanhempansa:)) ja just se ettei koko ajan tartte soitella ja varmistella vaan luottaa siihen,että kyllä hyvät pärjää:)!haikeaahan se luopuminen on eikä auta vaikka niitä on montaki..mutta tosiaan samalla niin mahtava tunne,että on saanu ikäänkuin jotain valamiiksi:nuoren, omillaan pärjäävän aikuisen:)viikonloppuja teille!

    VastaaPoista
  2. Niinpä!Huomaa kyllä että iskee jonkinlainen tyhjänpesän ahdistus kun tekis mieli ottaa kauheasti eläimiä ja ihastelee kaikkien pieniä lapsia vähän kateellisena...ikääkuin aina pitäis olla joku paapottavana. Hemmottelen varmaan siskojen lapset ja muut pilalle kun ne on niin ihania! Hyvää viikonloppua myös honkasaloon!

    VastaaPoista