torstaina


On tää ihmeellistä tää pienen ihmisen matka näiden suurien asioiden äärellä. Riemuitsen niistä sisäisistä löydöistä joita teen omien oivallusteni suhteen, koen että suuri hauskuus ja riemu asuu myös "henkisessä" elämässä mitä se nyt sitten ikinä tarkoittaakaan. Aistin ympärilläni pelkoa ja jopa vihaa niissä jotka luulevat tästä touhusta jotain hyvin kummallista. Ihmisiä jotka ovat intuitiivisiä ja selvänäköisiä usein pelätään ja kuvitellaan että luet ihmisiä kuin avointa kirjaa, että kuljet ikäänkuin antennit pystyssä koko ajan ja janoat nähdä salaisuuksia joita kunkin sisimmässä on. Ja että haluat kaikkien muiden katsovan elämää ja maailmaa sinun silmilläsi. Minulle sydämen asia on kannustaa jokaista kohtaamaan itsensä, löytämään vastaukset kaikkiin tunteisiin joita muut sinussa herättävät sisältäsi. Kun joku ihminen jonka kohtaat herättää sinussa esim. vihaa, käänny sisäänpäin ja tarkastele miksi näin on? Mihin osaan tämä ihminen sisälläsi osuu. Puhdistamalla oman sisimpäsi saattaa tämä kohtaamasi henkilö alkaa tuntumaan jopa siedettävältä jollei jopa mukavalta. Toimimme toinen toisillemme ikäänkuin peileinä ja autamme puhdistamaan ja käsittelemään myrkkyjä pois sisältämme. Olemme kaikki yhtä arvokkaita kaikkine tunteinemme, elämä ei ole  kilpailua siitä kuka on oikeassa vaan opettelemista hyväksymään toinen toisemme.

Kuten paikallinen  86vuotias  mies jonka kohtasin paikallisella kirpputorilla, esitti erittäin vihaista ja pelottavaa. Huuti ja möykkäsi kaikille ja kaikesta, istuin kahvipöytään sedän kanssa ja ymmärsin sekunnissa yksinäisyyden joka taisi olla aika kipeä asia. Pyysin lupaa laittaa kädet sydämelle ja kuuntelin joulusuunnitelmia...ei ole ketään on vain minä ja kissa. Kukaan ei tule. Lähetin rakkautta ja hyväksyntää siinä kirpputorin kahvipöydässä miehen sydämeen, tunsi miten olemus pehmeni kosketuksesta. Mies katsoi minuun, pyyhki servetillä suupieltään ja totesi: Tästä tulee avioliitto! Nauroin ja lupasin siinä hetkessä itselleni että tasan tarkkaan muistan jouluna tätä herraa jotenkin. On kuulemma käynyt kyselemässä useamman kerran kirppiksellä onko Mariaa näkynyt ja miettii jo nyt mitä minulle pitää tarjota kun tulen kylään. Kiitos näistä ihanista joita lähetätte polulleni mikään maailman viha tai epäily ei saa minua lopettamaan sitä koen oikeaksi tehdä. Tarkennan vielä maailmankaikkeudelle toivettani rakkaudesta toivon noin ikäistäni elämänkumppania, vaikka olenkin avoin aika monen asian suhteen jännitän odottaako setä mua pyhäpuvussa ja aikoo kosia? Hehe ;)

2 kommenttia:

 1. Paljon nuorempana, joskus 14-vuotiaana kun löysin kaikki henkisen alueen riennot tunsin oloni epämukavaksi juurikin selvänäköisten ihmisten ympäröimänä, silloin teinin itsetunto oli niin huono että ajattelin että mitäs jos he näkevätkin ympärilläni vaikka mustan auran tai muuta kamalaa! :D

  Ihanaa, ihana ihmiskohtaaminen <3 Näitä on nyt jotenkin ilmassa. Minullakin on nyt vain viikon sisään ollut kaksi samantapaista tapaamista. Toisen miehen n. seitsemänkymppisen, tapasin jonottaessani kaupassa ja juttelimme puolisen tuntia kuin vanhat ystävät tai sisar ja veli tai isä ja tytär. Jäin kaipaamaan.

  Toisen, n. viisikymppisen miehen tapasin tänään odottaessani äitiäni kaupasta. Taaskin varmaan puolisen tuntia jutustelin miehen kanssa joka odotteli vaimoaan kaupasta. Molemmilta tuli palautetta että onpa ihmeellistä tavata tälla tavalla uusia ihmisiä näin vain ja olisi kuin aina oltaisiin tunnettu! Molempien kertojen jälkeen olen ollut täynnä huumaavaa iloenergiaa ja tuntenut kiitollisuutta että juuri nämä upeat ihmiset sain tavata! Mahtavaa!

  Tuntuu että nykyään tapaan entistä useammin mitä upeimpia eläimiä ja ihmisiä.

  Tuolla on paljon aivan mahtavia tyyppejä joista moni pitää kynttiläänsä vakan alla kätkien itsensä tuimuuden ja agressiivisen käyttäytymisen alle.

  VastaaPoista
 2. Taika upeaa että äitä kohtaamisia on muillakin, käsittämätön tunne kun joku vaan tuntuu niin tutulta ja juttu luistaa. Mäkin pelkäsin alkuun että kaikki näkevät mun sisäisen mustuuteni tai jotain pahaa minusta, kunnes oivalsin että meissä kaikissa asuu kaksi puolta ja se kasvaa mitä ruokkii :)

  VastaaPoista