lauantaina


Juhlimme tänään mummoni 90v. syntymäpäiviä. Mummi on fyysisesti aika reippaassa kunnossa mutta muisti on jättänyt hilpeään tilaan. Iloinen kuin mikä naureskelee vain ja hämmästelee että keitäs te olette. Ei suostunut pyörätuolin kyytiin vaan lähti suunnilleen juosten karkuun ja käski meidän istua itse siihen tuoliin :) Oli liikuttavaa nähdä kun mummi kohtasi siskonsa jota ei ole nähnyt pitkään aikaan....silmiin syttyi ihan käsittämätön pilke ja nimi muistui heti mieleen Martta! Naureskelivat ja riehuivat kuin pikkutytöt, Martta yritti silittää mummin poskea ja mummi väisteli ja huudahteli iloisenä että älä lyö. Martta ojensi lahjaksi kirjekuoren jossa oli 50 euroa ja mummi päivitteli että mitä minä tällä teen? Johon Martta vastasi että se on matkarahaa....mummi sai myös jalkahoitolahjakortin jota ihmetteli monta kertaa, miksi jalkoja pitäisi hoitaa kun ei niissä ole mitään vikaa? Mä näin niin mielessäni itseni siinä hekottelemassa vanhoilla päivilläni. Sukulaiset järjestämässä vuosipäivää ja minä juoksen karkuun punaiset saparot päässä. Hahaa.
Näppärä siskontyttöni sai mut taas naurun partaalle sarkasmillaan juhlissa, lapsukaiset keskustelivat keskenään siitä olenko mä hipsteri? mitä lie tarkoittaakaan ja mä kysyin miksi mä oon teidän mielestä hipsteri? Kuulemma siksi kun mulla on punainen tukka itse tehdyt mummo vaatteet olen kasvissyöjä...jne...
Valittelin siinä jutellessamme että hitsi kun on kuuma, kainalot ihan hiestä märkänä johon neiti 14v. pyöräytti silmiään ja tokaisi: siis ootsä lopettanut nyt sitten deodorantinkin käytön ja perään syvä huokaus...

4 kommenttia:

 1. Haha mitkä sukulaistytöt, hitsi, minustakin on varmaan vaikka mitä puheita sukulaisten kesken, olispa mahtava päästä kärpäseksi kattoon...

  Meillä mamma täyttää 90 myös runsaan viikon päästä 1.1. Hän asuu ja pärjää vielä kotona ja pääkin on suht kunnossa. aina välillä kyllä näkee harhoja, useimmin kissoja ja koiria mutta välillä myös miehiä katossa. Uskoo kyllä kun rauhoitellaan että ei siellä mitään ole (kai???) jolloin tokaisee että "jaa, jaa, en sitten kato sinnepäin jos ne ei kerran edes oikeita oo."

  Aina välillä kuulee myös kaunista musiikkia jota kukaan muu ei kuule, sanoo että tietää ettei se ehkä oikeaa ole mutta kuuntelee sitä silti koska on niin kaunista... Taitavat siellä enkelit soitella musiikkiaan korville jotka ovat vastaanottavaisempia niitä kuulemaan :)

  VastaaPoista
 2. Juu mulla on useita mahtavia sukulaislapsia joiden harrastuksena on sarkasmi, ihanaa lisää näitä! Vau teillähän on loisto mamma siellä...miehiä katossa aika hauskaa, entä jos niitä näkee jo tässä iässä pitääkö olla huolissaan ;) heh
  Ihanaa kuulla kaunista musiikkia jota muut eivät kuule, kertoo just siitä että kukin saa sitä mitä on valmis ottamaan vastaan :)

  VastaaPoista
 3. Ihana mummo ja ihanat tytöt! Rauhallista, mutta iloista joulua toivottelemme teille kaikille. Riisipuuroa alan kohta keittämään, vaikka pihalla nurmikko on vihreä ja aurinko paistaa, heh. Ei ihan sen puolesta tunnut joululta, mutta eiköhän se tästä vielä joulu tule tännekin. Joyeux Noël!

  VastaaPoista
 4. Tiina ihanaista joulu teille sinne Ranskaan! Joulua asuu sydämessä, oi kuulostaa kyllä ihanalta vihreä nurmikko ja auringon paiste :)

  VastaaPoista