lauantaina





Päätin tänään kokeilla raakasuklaan valmistusta...ajatus suklaan valmistamisesta itse oli paljon työläämpi kuin toteutus.. se olikin ihan älyttömän kivaa ja helppoa. Jäin koukkuun....reseptejä löytyy pilvin pimein ja oma mielikuvitus on rajana. Myös maussa valmiiseen suklaaseen on huima ero...on niin täyteläistä että tätä ei vedetäkkään levy tolkulla ja ajatelkaa että tää on vielä terveellistä! Muunsin vähän reseptiä ja pähkinän ystävänä laitoin vielä cashew-pähkinöitä sekaan mesquite jauheen (en edes tiedä mitä se on?) korvasin lucuma-jauheella...



Valmistusvaiheessa iski kyllä epäusko mömmö näytti niin järkyttävältä...juu suklaatahan tästä tulee...



Kyllä se vaan loppua kohden mömmö alkoi näyttää suklaalta ja koska mummolassa jyrää motto kaikki tai mitään,  ja on turha närppiä mitään pikku-suklaita,  päädyin tekemään aika reilun kokoisia annoksia ;)



Nää suklaat nautitaan hitaasti kynttilän valossa rakkaudella valmistettu ja rakkaudella syöty :) Ihanaa lauantai-iltaa kullekkin. Tän illan sanoman voi tiivistää yhteen lauseeseen : HYVÄÄ! Olen onnellinen!


Tässä resepti joka on Jaakko Halmetojan sivuilta RAAKASUKLAA.COM

Joulusuklaa
- 1 dl kaakaovoita (nestemäisenä)
- 2 dl kylmäpuristettua kookosöljyä
- 1.5 dl kaakaopapuja (blendattuna)
- 1.5 dl goji-marjoja (blendattuna)
- 4 rkl kotimaista luomuhunajaa
- 1 dl mesquite-jauhetta
- 1/2 dl carob-jauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl kardemummaa
- 1 tl aitoa vanilja-jauhetta
1) Sulata rasvat.
2) Blendaa kokonaiset kaakaopavut ja goji-marjat blenderillä rakeiseksi, pieneksi jauheeksi.
3) Lisää hunaja rasvojen joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
4) Lisää jauheet sekä kaakao- & gojirouhe.
5) Lisää mausteet.
6) Varo suklaanhimoista tonttua – se on ovela hämäämään!

4 kommenttia:

  1. Mä tein jouluksi ison kipollisen....sanotaan, että kun on nähnyt miten suklaa on tehty, ei tee ikinä mieli sitä syödä....no, mä napsin jonkun ja hyviä ne oli, mutta tais olla helmikuuta kun skippasin roskiin koko "roskan" ja pitäydyn edelleen joko fazerin sinisessä (ja tusinassa muita) tai lidlin 80 prosenttisessa :)
    - mä EN ole nähnyt noiden valmistusta....

    Pitäisköhän joskus pyytää audienssi fazerille.....

    VastaaPoista
  2. Olen suklaa addikti ja tällaiset postaukset saavat veden kielelle. Njam! Olet kyllä ihana mummo!

    VastaaPoista
  3. Raakasuklaata on paljon kehuttu, pitäisi saada aikaiseksi omat kokeilut, kun kuulostaa niin hyvälle... =)

    VastaaPoista
  4. Useampaa erilaista maistaneena, tehneenä voin kertoa, että maut vaihtelee. Jotkut on oikeasti pahoja, mutta jotkut sitten tajunnanräjäyttäviä.

    Sari R-E

    VastaaPoista