tiistaina


Oon jo pitkään halunnut ruveta raa-aksi...tai miten sen muotoilis...vaikka olen kasvissyöjä ja vältän monia ei niin terveellisiä ja hyviä ruoka-aineita keho pyytää vieläkin puhdistamaan ruoka-valiota. Jostain syystä sokeri ei sovi mun keholle (tai en tiedä sopiiko se kenellekkään?)  Olen taistellut ja yrittänyt luopua makeasta ja ajatellut ihailevasti niitä jotka pystyvät olemaan ilman....miettinyt mistä ihmeestä sais tahdonvoimaa vastustaa sokeria. Kuitenkin meillä ihmisillä on luontainen mieltymys makeaan.  Törmäsin ystäväni tekemään raaka-kakkuun jossa ei ollut rahtuakaan sokeria ei jauhoja ja yllätyin siitä miten hyvälle se maistui! Oli ihan pakko kokeilla myös itse...voin kertoa että söin puolikakkua hyvällä omallatunnolla...ei tullut sitä samaa huonoa oloa jota sokerista tulee. Tiesitkö että jo 20g valkoista sokeria laskee vastustuskykyä .puoleksi tunniksi? Että ties kuinka paljon iso pussillinen irtokarkkeja tekee? Miksei voisi herkutella terveellisesti, opettaa kehoa siihen että kaikki mikä sinne menee tuokin  hyvää oloa  ja energiaa? Ikäänkuin söisi itsensä terveemmäksi...


 Tässä muuntelemani resepti kakkuun jos joku muukin inostuisi kokeilemaan?

Pohja: 5dl cashewpähkinöitä
            1dl raastettua kookosta (jouduin tyytymään hiutaleisiin kun en saanut   kookospähkinää rikki...) toimi hyvin niinkin..
            1rkl hunajaa
            8 tuoretta taatelia
            2tl kanelia
            ripaus ruususuolaa

Ei muuta kuin tehosekoittimeen tai blenderiin ja saat keksimäisen pohjamassan...


 Painele massa irtopohjavuokaan. Täyte: muutama desi mansikoita banaani ihan mitä mieli tekee blenderissä sekaisin. Lisäsin lopuksi joukkoon käsin sekoittaen raakakaaonibsejä. Massa pohjan päälle ja hela hoito pakkaseen. Näin kakku jämäköityi sopivasti. Ennen tarjoilua tein päälle seoksen johon laitoin kurpitsansiemen-pähkinöitä, luomurusinoita (kanattaa valita luomu koska tavallisissa rypäleissä käytetään valtava määrä torjunta-aineita ja voi kuvitella mitä on sitten rusinoissa) Makeuta agave-siirapilla. Levitä kakun pintaan...


Tarjosin kakkua nuorille vierailleni jotka hämmästelivät sitä miten hyvää se oli? Nuoret jotka ovat tottuneet siihen että kaikki on sokerilla kyllästettyä? JES!!!!




Ja tässä mekkotehtaan viimeisin...ainoa huono puoli siinä on liian kireät hihat...naureskelin että jos ei pipo enää kiristä niin sitten hihat...toisaalta vois esittää tosi blondia jossain julkisella paikalla, pyytää vaikka apua joltain että voisitko kuule auttaa ku mu kädet ei taivu kun on niin kireät hihat. Olis kiva nähdä vastapuolen reaktio...

9 kommenttia:

  1. Totahan on ihan pakko kokeilla! Mulla on ollu iho ongelmia vuodenpaäivät ja olen viime päivinä tajunnut että kiireisen vuoden aikana ruokaasiat on menny ihan retuperälle ja se just varmaan näkyy ja tuntuu ihossa asti !
    Upee tuli mekosta ;)

    VastaaPoista
  2. Tosi nätti mekko!

    Minäkin käytän mahdollisimman vähän sokeria. Mutta allergiat... En voi edes jättäytyä kasvissyöjäksi, vaan koitan vain olla ajattelematta, että mitä syön. Mutta jos muistaa syödä paljon kuitua, niin makeanhimo vähän hiipuu sillä :) Mun ainoa paheeni makeissa tuotteissa on suklaa. Siitä en pääse irti, en millään.

    VastaaPoista
  3. Riitta on muuten uskomatonta miten paljon ruokavalio vaikuttaa...ja jokaisella voi olla hyvin erilainen se oikea ruokavalio...kehoa kuuntelemalla löytää itselleen sen sopivan :)
    Elise mä taas sain makeanhimon kuriin lisämällä proteiinia ruokavalioon että kyllä meillä on viisas keho kun osaa vain kuunnella :) Yleensä jonkun asian "himo" johtuu jostain puutoksesta ja kun täydentää ruokavaliota löytää tasapainon :)

    VastaaPoista
  4. Kierrätys todellakin kunniaan. Teit todella ekoteon tekemällä vanhasta uutta. Ja kuinka kaunista vielä. Joo.. täytyy myöntää makeanhimoa vastaan on vaikea taistella..tumaa suklaa-addiktista melkein kärsivä. Mutta todellakin ravinnon laadulla on suuri merkitys siihen miten voimme. Jaksaa paremmin ja pirteämmin eteenpäin porhaltaa, kun voi hyvin.

    VastaaPoista
  5. Terve anonyymi...luen täällä just ohjetta raakasuklaa tekoon koin "valaistumisen" miten tumma suklaa ja raakasuklaa eroavat toisistaan käytännössä kaikki markkinoilla oleva suklaa (myös tummat) on prosessoitu korkeissa lämpötiloissa mikä heikentää suklaan ravinnepitoisuutta merkittävästi muuttaen alkuperäisten raaka-aineiden vaikutusta kehossamme. Raaka kaakao on kemiallisesti yksi planeettamme kompleksisimmistä (Järkyttävä sanahirviö...) ruoista ja sisältää yli 1200 eri yhdistettä. Kun kuumennamme alkuperäisen raaka-aineen menetämme suuren osan arvokkaista ravinteista. Mä sain hirveän kipinän alkaa valmistamaan raaka-suklaata joka siis on oikeasti terveellistä... sitä voi sitten syödä iloisena ja tyytyväisenä. Etenkin kun ajattelee naisena suklaan maagista nmerkitystä...:) Pitäähän sitä syödä!

    VastaaPoista
  6. Ihan totta, meillä on lapsiltakin jätetty sokeri vähälle. Nauroin justiin kun poikani teki rahkaa minun opastuksella ja unohdin tosiaan mainita sokerin, vain ihan tilkkasen olin kermaan laittanut. Lapset sitten söi ihan innoissaan ja ottivat lisääkin, eikä kukaan vaatinut sokeria. Kun taas itse muistaa lapsena kuinka paljon sitä piti olla :) Puuron päälle yms. intiaanisokeria (lapsille se on voimasokeria) niin kyllä menee. Totuttelukysymys ;)
    Seviallahan saisi myös makeutta ja voi korvata isommankin osan sokeria vaikka leivonnassa. Pitäis tutustua tarkemmin.
    Laitappas vain suklaankin ohjetta tänne niin voin kokeilla :)

    VastaaPoista
  7. Rebekka mä saatan laittaa veden joukkoon lusikallisen intiaanisokeria ja saan siitä ihanan energiapiikin,,,(mutta mähän olekin kuin lapsi..heh) Laitan heti ohjeen kun pääsen täältä takahikiältä kauppaan mistä saan tarvittavat tsydeemit suklaan valmistamiseen :)

    VastaaPoista
  8. Hih, mulla on yks takki 70-luvulta (äitini vanha), ja siinä on niin kireät hihat ettei pysty nostamaan käsiä ylös. Esim autolla ajaminen ei onnistunu sen kanssa ollenkaan. Mutta silti se on mun mielestä kiva takki =)

    Mä olen ihan liian addiktoitunut sokeriin, en kyllä yhtään tykkää siitä =( ja suolaan myös, eikä sekään sieltä terveellisimmästä päästä ole.

    VastaaPoista
  9. Vera ulkonäkö ennenkaikkea...eiks se niin mene? Paitsi kenkien suhteen ihailen naisia jotka pystyvät kävelemään korkokengillä, mun jalkaan ne eivät vain tunnu hyviltä...oon sellainen tennari/kumisaapas tytteli ;) Suola on helppo vaihtaa esim. ruususuolaan jossa on kaikki tärkeät aineet tallella valkoisessa niitähän sitten ei enää ole...mä käytän ihan reilusti suolaa mutta valitsen terveellisemmän vaihtoehdon :)

    VastaaPoista