lauantaina

Tällä viikolla vanhenin vuodella, aikaisemmin olisin kriisissä pohtinut vanhenemista
ja sen tuomia muutoksia. Nyt koen valtavaa kiitollisuutta siitä että SAAN vanheta olen terve
ja ymmärrän elämän arvon ihan toisellalailla kuin nuorempana.
Vaikka olenkin kasvanut paljon olen ihmisenä vielä ihan raakile. On päiviä
jolloin en todellakaan osaa ottaa asioita niin valoisasti vastaan.
Kuten viime sunnuntaina kun en saanut ruohonleikkuria käyntiin. Muhun
iski sellainen raivo että teki mieli pilkkoa koko vekotin.
Tai eilen kun odotin molempia lapsiani joiden piti tulla iltapalalle ja kyläilemään.
Raahasin kassitolkulla evästä kun on monta syöjää...kumpikaan ei ilmestynyt
paikalle...toisen ystävä kaukaa tulikin käymään ja toinen oli kuulemma nukahtanut.
Kiehuin mielessäni ja mietin miten itsekkäitä hemmoteltuja yksilöitä olemmekaan kasvattaneet...
eikä tuo nyt enää ajateltuna ollut niin vakavaa. Mutta välillä tekee hyvää suuttua oikein kunnolla (: Ja kirota!

Leivon täällä suklaakakkua joka taatusti vie viimeisetkin vihat mennessään. Nimittäin illalla saan ihania
saunavieraita joiden kanssa on mukava parantaa maailmaa herkkuja syöden ja pihasaunan lempeistä
löylyistä nauttien. Laitan reseptin jakoon jos joku innostuu kokeilemaan (:




SUKLAABROWNIE

300g pähkinöitä esim. hassel-cashew tai saksanpähkinöitä tai manteleita.
250g tummaa suklaata (laitoin n.50g vaalempaa sekaan)
200g voita
2dl luomu-ruokosokeria
2 1/2 dl luomuvehnäjauhoja
1rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
4luomukananmunaa

Tryffelikuorrute
200g tummaa suklaata (laitoin hivenen vaaleaa sekaan)
1 1/2 dl luomuvispikermaa
1rkl hunajaa
25g huoneenlämpöistä voita

Voitele halkaisijaltaan n.24 cm. pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka. Paahda pähkinöitä varovasti pannulla tai uunissa-
Jäähdytä ja hienonna karkeaksi rouheeksi. Sulata suklaa varovasti liedellä lisää voi ja sokeri joukkoon. Sekoita jauhot
vaniljasokeri ja suola keskenään ja lisää suklaa massaan. Lisää munat yksi kerrallaan ja sekoita niin että saat paksun
taikinan. Lisää myös pähkinät. Kaada taikina vuokaa ja kypsennä n. 18min 200 asteessa uunin alatasolla.
Kakun pitää jäädä hieman tahmeaksi. Jäähdytä kakku. Tee kuorrute kattilassa. Jos haluat saada hyvin tasaisen
tryffeliseoksen käytä monitoimikonetta tai sauvasekoitinta. Jäähdytä kuorrutetta mielellään yön yli. Irrota kakku vuoastaan
ja käännä se pohjapuoli ylöspäin leivinpaperille. Pehmennä kuorrutetta ihan hetki kattilassa liedellä ja ja levitä kakun päälle
ja reunoille. Säilytä viileässä.
Tällä lähtee ketutus ihan taatusti! Lisäksi se on terveellistä! Luomua... tummaa suklaata...pähkinöitä
hahaaa
Posted by Picasa

10 kommenttia:

  1. Voi miten tutulta eilinen tunnetilasi tuntuukaan...☺
    Pitäähän sitä saada välillä vähän suutahtaa.

    Minäkin olen oppinut nauttimaan vanhenemisesta...ja edelleen yritän oppia elämään tässä ja nyt...opinkohan koskaan...toivottavasti.

    Mukavaa saunailtaa teille!

    VastaaPoista
  2. Onnittelut!
    Ja niin on hyvän oloinen resepti että täytyy ottaa talteen ja kokeilla joskus!
    :)
    -Milla-

    VastaaPoista
  3. Mä niin jaan tuon raivotilan, tänään on tehnyt mieli pilkkoa jotain muuta kuin ruohonleikkuri!! >=/
    Välillä ajattelen, että nyt just elän aika mukavaa aikaa elämässäni. Takana yksi ura, edessä toinen, tässä välissä pari vapaavuotta kotia hoitaen, lasta kasvattaen ja omia juttuja harrastaen.
    Ongelmaksi vaan tuntuu kerta toisen jälkeen muodostuvan mies, joka ei tunnu tuntevan käsitteitä myötätunto ja tukeminen...

    Taidan paistaa tuon superherkulliselta kuulostavan suklaakakun ja syödä sen ihan yksin ja kokeilla parin päivän mykkäkoulua, olisko siitä jotain apua... ;D

    Onnea ja iloa sulle nyt ja aina! =)

    VastaaPoista
  4. Niin tuttua juttua ja tervettä sellaista. Tuo kakku on kyllä "paha juttu" meinaan vaan että se on varmaan niiiin iiihanaaaa, sitä vaan on tullut syötyä kaikkea ihanaa liiaksi kun vaatteet eivät meinaa mahtua päälle.

    VastaaPoista
  5. Irmastiina niinpä välillä kun tuulettaa niin osaa taas elää hetkessä (:
    Milla kiitos (: Kakku sai ensimmäiseltä maistajalta vain huokauksia itse en ole mikään hirveä suklaanystävä mutta maistui hyvältä (:
    Koo tiedän kyllä tonkin tunteen (: kostoksi kannattaa olla ärsyttänä iloinen tehoaa paljon paremmin kuin mykkäkoulu (; Kiitos onnitteluista!
    Marika kakku oli niin tuhtia ettei sitä pysty paljoa syömään eli siis silloinhan se on kevyt-kakku...eikö?

    VastaaPoista
  6. auts, tämä vie voiton minun suklaisesta mutakakusta.. Tosin meillä toivottiin tänään suomalaista lihapiirakkaa, mitenkähän sitä saisin loihdittua, en ole leipoja en. Jospa jauhelihalla täytetty croissantti ajaisi saman asian, lapsia on kyllä aika vaikea huijata.

    VastaaPoista
  7. Madame kissankulma, nyt sait mulle Ranskan kuumeen kun kävin blogissasi! Auts ja tervetuloa lukijaksi ja sain kunnian olla sinun ensimmäisesi (:

    VastaaPoista
  8. Kyllä muakin harmittaisi jos ois ihan kaupassa käynyt ja sit ei tulekkaan vieraita.
    Ihana kakku, täytyy kokeilla äippä lomalla:)

    VastaaPoista
  9. Beautiful photos, lovely Blog...thank you for the inspiration.

    lots of love from switzerland
    Jacqueline ♡

    http://jacquelineswhitehome.blogspot.com/

    VastaaPoista
  10. Suvi niimpä! Oli herkkua (:
    Jacqueline welcome (: Thank you for your lovely words. I`m coming to visit your blog very soon (:

    VastaaPoista