perjantaina

http://www.facebook.com/video/video.php?v=162046020481310
Tässä kyseinen video...

3 kommenttia:

 1. Vaikka tätä videota ei voi itkemättä katsoa ja vaikka kuin tiedän, että lapset on aina täysin syyttömiä omaan tilanteeseensa, niin kaiken kyynisyydenkin uhalla tuon esiin myös sen toisen puolen.
  Nyt puhun ns. Mustasta afrikasta, eli siitä joka jää Saharan eteläpuolelle ja Etelä-Afrikan pohjoispuolelle. Olen itse käynyt siellä, minulla on tuttuja, jotka ovat asuneet 1-2 kuukautta siellä, yksi kaveri joka oli vuoden siellä töissä.
  Tiedän, että yleistän, onhan tuonkin alueen sisällä varsin erilaisia kulttuurillisia ja poliittisia eroja mutta kuitenkin,kun niputtaa ihmisten kokemuksia eri puolilta Afrikkaa, niin lopputulos on sama, ihmiset siellä ovat laiskoja, ne odottavat kädet taskuissa kehitysapua, joka tuodaan niille lähes kirjaimellisesti kotiovelle. Ja ne siellä tietää sen!!
  Huonoista oloista on helppo syyttää korruptoituneita, sotivia hallintoja. Tosiasiassa ihan yhtälailla huonoja oloja on rauhallisemmissakin maissa.
  Afrikka mantereena on vielä kaukana ylikansoitetusta, luonnonvaroja riittäisi tuplalle, jos niitä osattaisiin/viitsittäisiin hyötykäyttää.
  Esim. Afrikan vilja-aittana pidetty Zimbabwe, joka kukoisti "valkoisten" viljellessä maata, valkoiset ajettiin pois ja maa jaettiin "mustalle" väestölle sillä seurauksella, että 2000 -luvulla lähes kaikki viljely on loppunut ja maa köyhtynyt rutikuivaksi.
  Parhaiten tuolla alueella pärjäävät heimot, jotka elävät ikiaikaisetn perinteidensä mukaan, heihin asti ei ole länsimainen "sivistys" ja kapitalismi vielä yltänyt.
  Jos tuon alueen ihmisiä oikeasti halutaan auttaa, niin ensimmäiseksi muun maailman pitäisi lakata rahoittamasta diktatuureja ja lakattava antamasta aseita, joilla saadaan heimot sotimaan keskenään. Pikku juttu!!
  Toisekseen paikallisia pitäisi opettaa menemään askel taaksepäin ja miettimään miten esi-isät onnistuivat saamaan ravinnon maasta. Se, että yritetään keksiä, kuinka riisi kasvaa autuomaassa ei ole oikea ratkaisu. (Tuotakin on yritetty!)
  Kolmas, se periaatteessa helpoin ja samalla vaikein on saada asenteet muuttumaan, varsinkin miesten. Niillä alueilla, joissa naiset ovat saaneet kehitysavun kautta vastuun perheen varallisuudesta, eli käytännössä lehmästä, naiset ovat saaneet lyhyessä ajassa lehmänsä tuottamaan. Samalla kasvaa perheen ja oman kyläyhteisön hyvinvointi.

  Kylläpäs tää flunssasta sekainen pää tuottikin pitkän avautumisen. =D
  Paljon lisääkin tuosta aiheesta olisi sanottavaa mutta rittäköön tämä tällä kertaa...

  VastaaPoista
 2. Koo ihan totta on toikin puoli, koko paketti on aika sekava. Mua vaan ei yhtään auta ajattelu siitä että ihmiset odottavat laiskana kehitysapua kun viattomat lapset kuolevat nälkään. Mä en vaan pysty hyväksymään siksi mun unelma onkin että voisin auttaa ihan kongreettisesti pistämällä pystyyn ihan ikioman projektin tai menemällä itse paikan päälle.Ainoa keino muuttaa maailmaa on rakastaa jopa niitä typeriä laiskoja ihmisiä niin että hekin haluavat muutosta ja näkevät valoa tunnelin päässä. Etankin auttaa naisia ja lapsia kuolkoot ne miehet siellä nälkään (;

  VastaaPoista
 3. =)

  Mä olen itse jotenkin hyväksynyt sen tosiasian, että kaikkia en voi auttaa, vaikka kuinka haluaisin.
  Meistä jokainen voi kuitenkin tehdä sen oman pienen osansa ja jos tarpeeksi moni osansa tekee, niin sillä voi jo muuttaa maailmaa.

  VastaaPoista