maanantaina
Kyllä maalaiselämä on sitten ihanaa! Ja kevät! Ollaan puuhasteltu koko pääsiäinen maatalon
perushommia, siivottu pihaa...miehet ovat tehneet ihan valtavan puu-urakan mä oon leikkiny sillä välin kätevää emäntää. Tehnyt ruokaa, keittänyt kahvia, pessyt pyykkiä, siivonnut, leiponut...ja nauttinut suunnattomasti! Mä saan niin hirveästi  siitä kun teen ihan perushommia ja ei kirpaise yhtään perinteinen asetelma jossa mies tekee raskasta fyysistä työtä ja mun homma on kantaa evästä eteen että jaksaa. Lapset ovat myös viettäneet aikaa meidän kanssamme  ja sisko lapsineen vieraili luonamme. Funtsailin tänään näitä elämän perus-asioita...taas! Mikä mättää nykymaailmassa? No se että me ollaan vieraanuttu ihan perusasioista ajatelkaa jos maailmaan tulis sellainen tilanne että ei sais kaupasta ruokaa, sähköt olis poikki ja pitäis selvitä jotenkin? Kaikki ovat tuudittautuneet perustunteeseen että kaikki toimii moitteettomasti...senkun pistää masiinan töpselin seinään ja homma pelittää...ajatelkaa vaikka pyykin pesua? Että pitäis jotenkin saada pyykit puhtaaksi, jossain lämmitettyä puhdasta vettä jne...ei varmaan olis ihan pikku-juttu. Nyt meillä on kaikki mahdollinen apuna ja silti aika ei meinaa riittää...

Tai että ei olisi kaupassa ruokaa...kuinka monta päivää me selvittäis omin nokkinemme? Mä oon juuri tän ja sen seikan takia että haluan opettaa näitä asioita myös jälkipolville päättänyt muuttaa pikkuhiljaa omaa elämääni siihen suuntaan että osaisin tehdä kaikkia asioita vaikka tilanne olisi mikä. Siksi mä sählään täällä kokeilujeni kanssa  ja teen kaiken niin vaikeasti että mä haluan elää elämää jossa kaikki ei ole valmiina kuin apteekin hyllyllä. Asioiden eteen pitää tehdä töitä niin niitä arvostaa ihan erilailla. Kuten kananmunien...aloitin aamun pirteällä juoksulenkillä (tiput lähtevät vasta tänään kotiin)
menin siis hoitamaan tipusia aamulla ja kolme karkasi... kaikki juoksivat eri suuntiin pitkin pihaa ja minä perässä...enpä oo tullut ajatelleeksi että sellainenkin taito kuten miten kanaa kutsutaan luokseeen tai miten sen saa kiinni olisi tarpeen...mitä enemmän mä yritin sen lujempaa ne juoksi. Lopulta sain kaksi kiinni ja sisälle...mutta yksi sitkeä  jonka olen ristinyt Helmeksi vaan vilisti pitkin pihaa eikä totellut vaikka yritin mitä. No lopulta sain sen ajettua takaisin kanalaan.
On muuten kiva katsoa miten meidän nuorisoa jotka virnuilivat maallemuutoamme että mitä te siellä korvessa kaksin teette? Tytöt tulevat tänne yhä useammin ja useammin ja selvästi nauttivat seurata äidin ja isän omituisia puuhia. Vaikka mä suren usein että "hukattiin" aika jolloin lapset olivat pieniä kiirehtiessämme kaiken älyttömän perässa lohduttaudun sillä että voimme vieläkin näyttää esimerkillämme että aikuisuus ei ole pelkkää kiirettä, stressiä ja totista puurtamista. Se on ihan uskomaton seikkailu jännittävien asioiden parissa kun sitä katsoo oikean väristen linssien läpi (:

Kuten vaikka ruoan säilytys...kaikesta voi tehdä kaunista...on juhlaa hakea ihan tavallisia elintarvikkeitä näin söpöstä paikasta...Piilotin mikronkin sinne kun se pilaa vanhan tunnelman keittiössä, mies oli ihan ihmeissään että mihin meidän mikro on kadonnut...hih
Nyt velvollisuudet kutsuvat lähden viemään raavaille työmiehille mehua (;


8 kommenttia:

 1. Minustakin on ihan ok, että isännällä on omat työnsä ja minulla omat... vaikka meillä kyllä isäntä tekee mitä vaan..:)

  VastaaPoista
 2. Mäkin varmaan tekisin mitä vaan...

  Totta muuten turiset taas, kyllä tulis äkkiä hätä, eipä noi varmuusvaraastotkaan näin kauppojen ympäröimänä ole kaksiset, ja tuntuu että KAIKKI on sähkön varassa!!

  Ihanaa aherrusta sinne patojen ja kattiloiden ääreen ☺

  VastaaPoista
 3. Oli mukava lukea sinun tämänpäiväistä kirjoitustasi. Olen kyllä monessa asiassa kanssasi ihan samaa mieltä. En tarkoita, etkä varmaan sinäkään, että pitäisi palata "vuodelle sota", mutta perusasioiden opettelu on kyllä paikallaan:)
  Leppoisaa illanjatkoa toivottelee Aana.

  VastaaPoista
 4. Ihana juttu! =)
  Minäkin tykkäisin siitä perinteisestä isäntä-emäntä asetelmasta, ainakin jossain määrin, mutta kun meillä isäntä ei todellakaan ole mikään perinteinen isäntä vaan akateeminen perstyöläinen, joka hädin tuskin leikkaa nurmikon tai tarttuu haravaan. Minä täällä touhuan molempien edestä =D

  Olen myöskin ajatellut ihan samaa tästä nykyisestä uusavuttomasta yhteiskunnasta. Jos joskus tulisi katastrofi tms. joka johtaisi nykyisen yhteiskunnan romahtamiseen, niin tärkeimmät taidot olisivat maatalouteen ja käsityötaitoihin liittyvät, eivätkä partiotaidotkaan olisi pahitteeksi.

  VastaaPoista
 5. Irmastiina meidänkin isäntä tekee monenlaista hommaa ja mä myös mutta polttopuiden käsittelyn mä jätän niin mielelläni väliin (; Ei innosta...
  Paistoin äsken vielä iltapalaksi meille spelttlettuja ja oli ihana huutaa miehelle traktorin rattiin että syömään...ja kehua että kyllä oot ollut reipas poika (: Mähän oon siis myös aika ovela...toinen puurtaa entistä enemmän ja mä voin keskittyä esim. blogin päivittämiseen HAh haaa.

  VastaaPoista
 6. Pepi! Niinpä mun mielestä ei oo yhtään hysteeristä pitää kotona selviämispakettia sehän on itseasiassa nykysuosituskin.
  Aana juu ei missään nimessä tarvitse palata sellaiseen vaan just vaan niihin hyviin asioihin.
  Koo ei sillä mun mielestä oo väliä kuka tekee mitäkin kunhan molemmat tekee suht tasapuolisesti.
  Mä oon päättänyt opetella kaikkia noita taitoja (:

  VastaaPoista
 7. munkin mielestä, kuuluu olla miesten ja naisten hommia:) On hyvä olla tasaarvoisuutta mut ei sekään aina mene ihan tasan ainakaan meillä:)

  Jos meillä mieheni tekee miesten hommia, niin minäkin kyllä takuulla teen jotain naisten hommia, ruokaa, ja siivoan kuten sä:)
  Mutta tulipa vaan mieleen sellainen juttu, et meillä on ainakin niin et, jos mä sit siivoan ja teen joku päivä ``naisten hommia``. Niin ei mun mies välttämättä pidä sitä itsestäänselvyytenä et pitäis olla aktiivinen ja alkaa tehä miesten hommia;)
  Mutta mutta onneksi nää asiat yleensä menee aika tasan:D

  VastaaPoista
 8. Mut kyllä se sitten kirpaiseekin palata takaisin perusasioiden ääreen. Me ei voida käyttää nyt astianpesukonetta, kun rotat puri sen vesiletkun poikki!Käsillä tiskaamisen ihmeellinen maailma täältä tullaan. Meinasin jo ostaa kertakäyttöastiat mut ei, niistäkin tulee sitten turhaa roskaa ja rasittavat ympäristöä.

  VastaaPoista