maanantaina


odottavan aika on tosi pitkä...





Leivän leivontaa osa 2. ja ties kuinka monta lisää ennenkuin sitä
oikeasti leivotaan. Nyt alkaa pinna palaa! Mulla on viharakkaus-suhde
hemmetin leipäjuureen...aloin eilen innolla leipomaan essu päälle ja kamat
esiin. Sitten alan (miksi en etukäteen?) lukea kirjasta ohjetta :otetaan 200g "isäntää"
ja siihen lisätään vettä ja jauhoa ja taas laitetaan uuniin 5-6 tunniksi uuniin
jolloin vasta juuri on valmis ...mä en oikeesti enää
jaksa. Miten tää voi olla näin pikä prosessi. Tän leivän kappalehinnaksi kalliine jauhoineen,
melkein 6päivän uunin päällä pitämisen lisäksi ja kasvavan ärsytyksen jälkeen tulee
varmaan 10€ . Eli sitä syödään kyllä sellaisella hartaudella kun se joskun juhannnuksen aikaan
on vihdoin valmis. Voi olla että ensi kerralla ostan leipäni kaupasta ja ummistan silmäni
niiden lisä-aineille voihan olla että ne auttaa myös meitä säilymään pidempään käyttökelpoisena
kuka tietää?
Posted by Picasa

5 kommenttia:

  1. Hmmm... Olet löytänyt ehkä sen kaikkein vaivalloisimman leivän valmistusohjeen mitä on...!?
    Kyllähän juuren teon kanssakin parissa päivässä pitäisi saada valmista leipää!?
    Toisaalta, kun kerran itse näkee mikä vaiva on "aidon" leivän valmistamisessa, niin kiukuttelematta maksaa vastaisuudessa vähän enemmään lisäaineettomasta ja ajan kanssa nostatetusta kunnon leivästä =)

    VastaaPoista
  2. Hah!! Ei riitttäs mun pinna.

    Mä teen yleensä uunipellille vaan sellasen sekaleivän tai sitten karppileipäsiä, hetkessä valmista. ;)

    VastaaPoista
  3. Koo! Totta tää on joku mestarileipuri joka näitä reseptejä kehittelee ja ei varmaan tee muuta kun leipoo leipää...Pieni Lintu karppileipäset kuulostaa mielenkiintoiseselta pitää googlettaa resepti (:

    VastaaPoista
  4. Taisit valita ohjeen sieltä vaikeammasta päästä... ;)

    VastaaPoista
  5. Voi Petra! Niin tyypillistä meikäläistä hih! Noh tiedän ensikerralla...

    VastaaPoista