torstaina


Olen viettänyt vähän hiljaiseloa blogimaailmasta kun tuntuu ettei ole mitää fiksua sanottavaa
(En tiedä muutenkaan onko tää ihan tervettä puuhaa?)
Eilen puuhasin itselleni aarekartan elämästä jota haluaisin viettää... yritän koota palapelinpalasia
jotka tuntuvat olevan kovin hajallaan...

Jottei menisi liian synkäksi mietiskelyksi on hyvä välillä tuulettaa ajtuksiaan. Meillä on neljän naisen askartelukerho jonka ideana on että kokoonnutaan vuorottellen toistemme luo tekemään erilaisia
käsi-ja askartelutöitä. Emäntä ohjaa ja ideoi mitä tehdään ja tarjoaa herkkuja (:

Tänään leivottiin yhdessä perinteistä ruisleipää hapanjuureen. Kävin itse syksyllä ruisleipäkurssilla Varpulassa 

ja halusin jakaa tätä mahtavaa perinettä muillekkin. Itse juuri on peräisin 1700-luvulta ja maku ihan mieletön!




 
Lisäksi tuunailtiin muovi ja metallipurkeista kaikkea kivaa---

                                                               

Tässä valmiita leipiä...


                                                    

Ja purkkeja...


Ja teille ihanille jotka täällä vierailette suuri lämmin ruisleiväntuoksuinen halaus!
Kyllä elämä oikeasti on ihmisen parasta aikaa (;

11 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä -ja aivan varmasti vielä herkullisemman makuisia leipiä!!
    Melkein voi tuoksun tuntea nenässä :)

    VastaaPoista
  2. Nam, tulee ihan mieleen lapsuus kun äiti leipoi puutiinussa ruisleipää juuresta, jonka oli saanut mummolta! Ihana kerho teillä!

    VastaaPoista
  3. Kauniita leipiä ja varmasti herkullisia (sanoo ruisleivän suurkuluttaja). Purkit ovat hyvällä tavalla "vanhan näköisiä". Mnä ainaskin tykkään ihan kauhiasti sinun blogistasi, että yritä nyt jaksaa ainaskin joskus aina jotakin postausta pistää:) Siunausta sinulle sinne:):)

    VastaaPoista
  4. Ihanat, maukkaat ja taatusti lisäaineettomat leivä...☺

    VastaaPoista
  5. Olet jälleen uskaltautnut taikinajuuren ääreen. Eihän se niin kovin vaikeaa ole? ;) Oli tosi hyvännäköisiä leipiä!

    VastaaPoista
  6. Kiitos ihanista kommenteista, leivän tekeminen oli oikeasti tosi kivaa puuhaa suosittelen! Lisäksi päätin etten hukkaa enää yhtään säilykepurkkia kierrätykseen niistähän saa tuunattua tosi kivoja juttuja saa nähdä mitä seuraava keho-ilta tuo tullessaan (: Halauksia!

    VastaaPoista
  7. Voiko olla sen hienompaa, kuin tehdä ruisleipä itse. Eikä parempaakaan taida löytyä!Hieno ajatus tuollainen kerho! Kauniit purkit.
    Ja elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa...

    VastaaPoista
  8. Leivän leipominen on kivaa ja ruisleipä hyvää. Harmi vaan, ettei mulla vatsa kestä sitä enää ollenkaan. Tai kestää, mutta kärsin sitten jälkikäteen...

    Jos ei ole vanhaa juurta, niin se on kätevää tehdä hapankorpusta.

    Sari R-E

    VastaaPoista
  9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  10. Sari mun vatsa ainakin kestää paremmin tälläistä juureen leivottua kuin hiivalla? Kiitos vinkistä (;

    VastaaPoista
  11. Ihan tervettä puuhaa tämä bloggailu!!
    Älä vaan luulekkaan jättäväs meitä... =D
    Purkit on hienoja, tuollaiset askartelukerhot on tosi kiva juttu. =)
    Leivät on ihania, voin oikein haistaa tuoreen ruisleivän. *nuuhk*
    Mä meen syömään,tuli nälkä! --->

    VastaaPoista